شاید بسیاری از شما دانشآموزان و داوطلبان گرامی کنکور سراسری از خود بپرسید آیا این آزمون آزمایشی واقعا فایده و اثری هم دارد. در پاسخ شما باید گفت: بله، شرکت در آزمون های آزمایشی برای دانش آموزان به ویژه داوطلبان ورود به دانشگاه، اهمیت بسیار ویژهای دارد زیرا:
* وقتی دانش آموزی میداند که آموختههای او در موعد معینی، مورد سنجش و ارزیابی قرار میگیرد، مطالعات خود را، در مقایسه با زمانی که آزمونی در کار نیست، با سرعت و دقت بیشتری انجام خواهد داد که اجرای این کار بر مبنای یک برنامه ریزی اصولی و دقیق، به داوطلب در جهت رسیدن به تعادل مطالعاتی کمک قابل ملاحظه ای می کند.
* آزمون آزمایشی استاندارد، میزان یادگیری و همچنین نقاط ضعف و قوت دانش آموزان را مشخص میکند و در نتیجه به آنها کمک خواهد کرد تا برنامهریزیهای خود را اصولیتر انجام دهند. اگر بدانید مطلبی را که میخوانید، قرار است امتحان بدهید و نتیجهی آن برای شما مهم باشد، نوع مطالعه در منزل، در مقایسه با حالتی که آزمونی در کار نیست، کاملاً متفاوت خواهد بود و مطالعهی شما برای آمادگی در آزمون، متمرکزتر و دقیقتر میشود. به عبارت ساده تر، آزمون، فعالیت درسی شما را تشدید میکند و وادارتان میکند که از وقت بهتر استفاده کنید و سطح درسی خود را به حد امتحان برسانید.
* بررسی نتایج حاصل از آزمونها، به دانش آموز کمک میکند تا او بتواند موقعیت خود را نسبت به قبل، بررسی کرده و رشد یا افت تحصیلی خود را تعیین نماید. دانشآموز متوجه خواهد شد در چه درسی قوی و یا در چه درسی ضعیف میباشد و باید بیشتر مطالعه و تمرین کند. در آزمونهای آزمایشی نیز پس از هر آزمون، کارنامهای به دانشآموز ارائه میگردد که به صورت همه جانبه مسائل آزمون وی را تحلیل میکند.
* آزمونهای آزمایشی، مطالعات دانشآموزان را مهلتدار کرده و در نتیجه آنها را وادار به فعالیت خواهد کرد. دانشآموز باید برای آمادگی در آزمون در یک بازهی زمانی مشخص خود را آماده کند. مثلا برای یک آزمون باید بخشهای مشخصی از یک کتاب را مطالعه و تمرین کند، بنابراین باید با یک برنامهریزی درست، در یک فرصت مشخص و با توجه به تاریخ و بودجه بندی آزمونها کتابها را مطالعه کند.به طور کلی بودجهبندی آزمونها، به مطالعهی دانش آموزان نظم داده و از آشفتگی درسی و بی نظمی در برنامهریزی آ نها جلوگیری مینماید.
* شرکت منظم و مستمر در آزمونهای آزمایشی، باعث آشنایی داوطلب با شرایط کنکور و آمادگی روحی و فیزیکی او جهت شرکت در جلسه کنکور خواهد شد. در بسیاری از موارد دیده شده که دانشآموزان درس خوان با وجود تلاش بسیار زیاد، موفق به کسب رتبهی مناسب در کنکور نشدهاند؛ و علت این موضوع در اکثر موارد آشنا نبودن ایندانش آموزان با فنون آزمون بوده است. این دانش آموزان به دلایلی همچون تحمل ساعات طولانی آزمون، برخورد با سؤالات دشوار، عدم تمرکز در جلسه، اضطراب، تقسیم بندی نامناسب زمان بین تستها، کنترل نکردن پاسخ نامه با سؤالات و … از موفقیت در کنکور باز میمانند. آزمونهای آزمایشی به داوطلبان کمک خواهد کرد تا حد زیادی خود را با شرایط روحی و فیزیکی آزمون سازگار نمایند و همچنین به جز آمادگی روحی، هنر آزمون دادن را نیز بیاموزند.
* کسب موفقیت و پیشرفت در کنکورهای آزمایشی باعث افزایش اعتماد به نفس دانشآموز و داوطلب میشود، به خصوص برای داوطلبانی که همیشه فکر میکنند، عقب هستند، ۱ ساعت درس میخوانند، ۲ ساعت خود را با دیگران مقایسه میکنند. از سوی دیگر، با شرایط مشابه جلسهی کنکور تا حد زیادی آشنا میشوند و یاد میگیرید که چطور خود را با شرایط روحی و روانی جلسه سازگار کنند و مدیریت زمان، مدیریت استرس و مدیریت اراده را بخوبی بیاموزند به خصوص برای افرادی که صندلی کنکور را با صندلی اعدام الکتریکی اشتباه میگیرند.