«چطور این درس را بخوانم؟»
یکی از سؤالهای رایج داوطلبان کنکور سراسری همین جمله است؛ اینکه درسهایی را که در کنکور می آید چگونه بخوانند تا بتوانند در آزمون سراسری، به خوبی پاسخگوی سؤالهای آن دروس باشند؛ زیرا نحوۀ آمادگی برای پاسخگویی به سؤالهای تفهیمی و تستی آزمون سراسری، با سؤالهای تشریحی امتحانات نهایی یا آزمونهای داخلی مدارس، گاهی اوقات تفاوت قابل توجهی دارد. یکی از راههای فراگیری نحوۀ مطالعه، آشنایی با شیوۀ مطالعۀ داوطلبان موفق کنکورهای سراسری سالهای گذشته یا داوطلبانی است که در درس مورد نظر توانستهاند درصد خوبی کسب کنند.
گفتنی است که آنچه میخوانید، تجربۀ درصدهای خوب درس مورد نظر بوده است و حکم قطعی نیست؛ به عبارت دیگر، شاید شما از شیوۀ دیگری بهره ببرید و موفق نیز بشوید، و اگر شما با درس مورد نظر مشکلی ندارید، نباید تحت هیچ شرایطی نحوۀ مطالعۀ خود را تغییر دهید؛ یا شاید شیوۀ مطالعۀ یک رتبۀ برتر با توجه به مهارت و سطح آمادگی شما، نتواند پاسخگوی نیاز شما باشد. در این سلسله از مقالات، به نحوه مطالعۀ درس زیستشناسی به عنوان مهم ترین و البته تعیین کننده ترین درس داوطلبان گروه علوم تجربی با ضریب ۱۲ از زبان چند رتبۀ برتر آزمون های سراسری سالهای گذشته میپردازیم.
سارا همتی، رتبۀ ۱ تجربی کنکور ۹۴، زیستشناسی ۴/۸۹ درصد :
برای درس زیستشناسی، ابتدا کتاب درسی را با دقت و وسواس هرچه تمامتر و با در نظر گرفتن تمام نکات و جزییات موجود مطالعه میکردم و تست آموزشی میزدم و بعد دوباره به کتاب برمیگشتم و نکات تستها را در کتاب درسی یادداشت میکردم و دیگر به آن تستها مراجعه نمیکردم و نوبتهای بعدی کتاب را مرور میکردم.
علی عجم،رتبه ۲ تجربی کنکور ۹۲، زیستشناسی ۷/۹۲ درصد :
سعی میکردم که سه کتاب زیستشناسی را یک واحد منسجم ببینم و آن را در کنار هم مطالعه کنم. غیر از یک بار که هر سه کتاب را خیلی دقیق خواندم و تمام نکات را یادداشت کردم یا زیر آنها خط کشیدم، دفعات دیگر هم گاه فصلی را در کتاب زیستشناسی چهارم مطالعه میکردم و در نیمۀ راه حس میکردم که این مبحث به زیستشناسی سال دوم ارتباط دارد و کتاب سال چهارم را همان جا کنار میگذاشتم و سراغ سال دوم میرفتم و شاید در همان زمان، یک فصل از زیستشناسی دوم را میخواندم؛
در کل، در طول دوران آمادگی برای کنکور زمان زیادی را به مطالعه و تست زدن برای زیستشناسی اختصاص میدادم؛ حتی برای مثال، در امتحانات ترم اول، طی یک هفته، سه هزار تست زیستشناسی زدم. در کل، تست زیستشناسی خیلی میزدم و این یکی از دلایل اصلی برای کسب درصد بالا در درس زیست شناسی من در کنکور سراسری بود.
پوریا یاراحمدی، رتبه ۳ تجربی کنکور ۹۲، زیستشناسی ۷/۸۶ درصد :
در پنج ماه منتهی به آزمون سراسری، فقط کتاب درسی را خواندم. من ۲۰ یا ۳۰ بار کتاب درسی را خواندم و هر مطلبی را که میخواندم، به بخشهای دیگر ربط میدادم، یعنی زیست را بصورت ترکیبی مطالعه می کردم. در ضمن، در این درس از تستهای کتابهای کمک آموزشی استفاده نمیکردم؛ چون خیلی شباهتی با تستهای آزمون سراسری ندارند.
منبع:هفته نامه پیک سنجش