سلام
تا قبل از آبراهام مازلو ، توجّه اغلب روانشناسان به انسان فقط از نقطه نظر نیازهای مادی و جسمانی او بود. امّا وی با تاکید بر «بُعد معنوی»، نبازهای انسان را در ابعادی دیگر گسترش داد و طبقهبندی کرد.
مازلو در طبقهبندی جدید خود ، پس از نیازهای جسمانی، نیاز به امنیّت را در سلسله مراتب نیازهای انسان قرار داد. همه ما از لحظهی تولّد نیاز به امنیّت را با تمام وجود خود احساس کردهایم. کودک برای عینیّت بخشیدن به این نیاز به دامان مادر پناه میبرد و … . امّا چگونه باید احساس امنیّت واقعی و پایدار را در خود ایجاد کنیم؟
مراجعهی به عقل ، متوجّهمان میکند که پاسخ این پرسش را فقط باید از آفرینندهای پرسید که روح خویش را در کالبد انسانی دمیده است. میدانید پیشنهاد او برای امنیّت چیست؟
به ساختار کلمهی «امنیّت» با دقت فکر کنید ! خواهید دید ریشهی آن، امن و همسایهی دیوار به دیوارش «ایمان» است. کلید طلایی دقیقا همینجاست.
«امنیّت تنها متعلّق به کسانی است که ایمان آوردند و ایمانشان را با هیچ گناهی نیالودند » یا «او کسی است که آرامش را بر قلب های مؤمنان نازل کرد تا ایمانی به ایمانشان بیفزاید». بیایید از همین امروز و همین لحظه با راهکارهایی ساده،آسان و موثر کاری کنیم که خداوند مهربان آرامش را در قلب های ما نیز وارد کند.
ـ آبراهام مازلو روانشناس آمریکایی و از پیشگامان رویکرد انسانگرایی
ـ سوره انعام آیه 82 . الذین آمنوا و لم یلبسوا ایمانهم بظلم اولئک لهم الامن
ـ سوره فتح آیه 4 . هو الذی انزل السکینه فی قلوب المومنین لیزدادوا ایمانا مع ایمانهم