امروز ۱۹ دی ماه است و تا زمان برگزاری آزمون سراسری ۱۳۹۷، که در روزهای ۷ و ۸ تیر ماه سال آینده برگزار میشود، حداقل ۱۷۰ روز (کمی بیش از پنج ماه و نیم) برای مطالعه یا بازنگری منابع آزمون سراسری از سوی داوطلبان این آزمون مهم، فرصت باقی است.
به همین خاطر، از این پس سعی داریم در فواصل زمانی کوتاهتری، با شما تا زمان برگزاری آزمون سراسری، با یادکرد نکاتی در این زمینه، همراه باشیم؛ از همین رو، مناسب دیدیم که به عنوان گام اول، به یادآوری مواردی که اهمیت دادن به آنها از سوی داوطلبان آزمون سراسری الزامی به نظر میرسد، اختصاص میدهیم:
۱ـ تاکنون حدوداً چهار ماه از آغاز سال تحصیلی گذشته است و اندک اندک به میانه آن نزدیک میشویم. حال، صرف نظر از آنکه این چهار ماه را چگونه و با چه کیفیتی گذرانده و تا چه اندازه به دروس خود برای آمادگی در آزمون سراسری پیشِ رو پرداختهایم، باید به این موضوع بیندیشیم که چگونه از زمان باقی مانده استفاده مطلوب بکنیم؛ بنابراین، افسوس گذشته را خوردن جز پشیمانی حاصلی ندارد؛ مهم این است که چگونه با یک بازنگری در برنامه درسی و تحصیلی خود، از این زمان باقی مانده تا آزمون سراسری، بهترین بهره را بگیریم.
۲ـ در این هنگام، اگر یک بار تاکنون به صورت عمیق، تمام دروس امتحانی را خواندهایم، باید مرور دوباره آنها را در راس برنامه مطالعاتی خود قرار دهیم. انجام این کار فواید بسیاری با خود در بر خواهد داشت، و اولین و مهمترین فایده آن این است که با مرور مجدد درسها، در خواهیم یافت که در فراگیری کدام موارد یا در کدام دروس، ضعف یا قوت داریم. به این ترتیب، سعی خود را بر رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت خویش معطوف خواهیم کرد تا در جلسه آزمون سراسری سال ۹۷ با بهترین شرایط روحی و روانی حاضر شویم.
۳ـ در این مرحله میتوان یک بار به تست زنی تمام دروس امتحانی آزمون سراسری آن گروه آزمایشی که در آن شرکت خواهیم کرد، پرداخت. به همین منظور، لازم است که یا در آزمونهای آزمایشی نهادهای کمک آموزشی معتبر شرکت کنیم، و یا آنکه خودمان با فراهم آوردن و جمعآوری تستهای استاندارد در تمام دروس امتحانی، همراه با ایجاد شرایط مشابه جلسه آزمون سراسری در منزل و در همان زمان مقرر، که به منظور پاسخگویی برای هر سؤال از سوی سازمان سنجش در آزمون سراسری در نظر گرفته میشود، اقدام به تست زنی نماییم. انجام این کار، تمرین سودمندی برای کسب تجربه مشابه حضور در جلسه این آزمون مهم خواهد بود.
۴ـ استفاده بهینه از ساعات مفید در این ایام، باید از مهمترین اموری باشد که به عنوان داوطلب جدی آزمون سراسری، بدان میپردازیم. تفریح، بازی، شادی، گذراندن اوقات فراغت و خلاصه انجام هر کار دیگری که ما را سر حال و خوشحال نماید و از افسردگی و ملالت خاطر دور کند، در این فرصت باقی مانده هیچ منعی ندارد؛ به شرط آنکه از حد مجاز و معقول آن تجاوز نکند؛ همچنان که پناه بردن به فکر و خیال و اینکه به فرض کسب رتبه مناسب در آزمون سراسری، در چه رشتههایی میتوانم پذیرفته شوم و آینده شغلی آن رشتهها چطور و چگونه است، از آفات جدی و مهم این دوره از زندگی کنکوری شماست. اندیشیدن به این سؤالات در زمان خود و بدون وسواس و هیجان، بسیار مطلوب است؛ اما نه در این زمان که هر فکری از این دست، میتواند ذهن و خاطر شما را از انسجام کافی برای یادگیری عمیق منابع و دروس آزمون خود، باز دارد.
در فرصتهای آینده، باز هم در این باره با شما به تفصیل سخن خواهیم گفت؛ با ما همراه باشید.
منبع:هفته نامه پیک سنجش