یکی از متداولترین موضوعات مهم در برنامهی ریزی شخصی داوطلبان کنکور وقت است که بعضی از دانش آموزان و داوطلبان کنکور به شدت از این عامل رنج میبرند.
چرا وقت کم میآوریم؟
فرض کنید که یکماه یا بدو هفتهی بعد آزمون دارید و از امروز شروع به خواندن درسها میکنید. برای مثال درس شیمی را از امروز شروع میکنید ولی چون صفحات مبحث زیاد است نمیتوانید مطالب را تمام کنید. کمی هم وسواس به خرج میدهید و اصرار دارید که همهی تستهای فلان کتاب را حل کنید. فردا هم مطالعهی شیمی را ادامه میدهید و چون میخواهید شیمی را خیلی عالی بخوانید باز هم تمام نمیشود. خلاصه چند روزی وقتتان با درس شیمی سپری میشود و آخر خسته میشوید و میروید سراغ درس ادبیات. چند روزی هم در درس ادبیات درجا میزنید و …. .
1. برای اینکه بتوانید زمان خود را مدیریت کنید در ابتدای هفته به برنامهی راهبردی آزمون آزمایشی توجه داشته باشید و همگام با معلم درس هر روز را همان روز مطالعه کنید (برای دانشآموزانی که به مدرسه میروند).
2. برنامهی راهبردی را در ابتدای هفته بازبینی کنید و مطالب را به دو یا چند قسمت تقسیم کرده و به واحدهای مطالعاتی تبدیل کنید. (برای فارغالتحصیلها یا برای دانشآموزانی که 3 روز در هفته تعطیل هستند).
3. برای هر واحد مطالعاتی زمان را پیشبینی کنید.
4. لیستی از مطالعه برای همهی درسهایتان تهیه کرده و بر اساس اولویتبندی آنها را در برنامهتان تقسیم کنید.
5. از روش بقچهای به شدت بپرهیزید.