چرا به برنامهریزی نیاز داریم؟
میگویند روزی دو هیزم شکن در جنگلی مشغول قطع کردن درخت بودند. مرد دانایی از کنار آنها عبور میکرد. او متوجه نکته جالبی شد؛ بله، نوک تبر هر دو هیزم شکن کند بود. به همین دلیل با هر ضربهای که آنها بر تنه درختان وارد میکردند، مقدار کمی از تنه درختان را میتوانستند بشکافند.
مرد دانا به آن دو رو کرد و گفت: اگر تبرهایتان را تیز کنید، راحت میتوانید تنه درختان را قطع کنید. یکی از آنها جواب داد: نآـ مگر نمیبینی؟! ما باید تا غروب تعدادی زیادی درخت را قطع کنیم؛ بنابراین، وقت آن را نداریم که بنشینیم و تبرهایمان را تیز کنیم. مرد دانا چیزی نگفت و از کنار آنها عبور کرد. چند لحظه بعد، هیزم شکنی که ساکت بود دست از کار کشید و شروع به تیز کردن تبرش کرد. در این فاصله، دوستش تنه دو درخت را قطع کرد و به او گفت: دیدی گفتم وقت تیز کردن تبرهایمان را نداریم؛ حالا از کارت عقب افتادی.
کمی بعد، هیزم شکنی که تبرش را تیز کرده بود هم مشغول کار شد و طولی نکشید که وی از دوستش جلو افتاد و با سرعت بیشتری موفق به قطع کردن درختان شد. او با صرف انرژی و زور کمتری، میتوانست درختان بیشتری را قطع کند، در حالی که دوستش خسته شده و از وی خیلی عقب افتاده بود.
بله، دوستان! همان طوری که ملاحظه کردید، تیز کردن تبر موجب افزایش سرعت عمل آن هیزم شکن شد و او با صرف انرژی کمتری در مقایسه با دوستش، موفق به قطع درختان گردید. برنامهریزی نیز همین نقش را در موفقیت تحصیلی دانشآموزان و داوطلبان آزمون سراسری ایفا میکند. ممکن است که تهیه برنامه درسی مناسب، چند ساعت از وقت شما را بگیرد، اما در نهایت، باعث افزایش سرعت کار شما و راحتی کارتان میشود. خوب حالا که با نقش برنامهریزی آشنا شدید، اجازه بدهید که به سراغ نحوه برنامهریزی درسی برویم.