اما در کل میتوان گفت با توجه به هدفی که داوطلب از تست زدن دارد، میتواند زمان تست زدن خود را تعیین کند؛ برای مثال، اگر هدف داوطلب، زدن تستهای آموزشی یا یادگیری است، باید تستهای مورد نظر را درطول هفته تقسیم کند؛ چرا که یادگیری، فرایندی تدریجی است و با گذشت زمان انجام میشود و مغز نمیتواند در یک زمان، مباحث زیادی را تحلیل کند و برای مدت زمان زیادی در خود نگه دارد.
توجه داشته باشید که این مرحله آموزش و یادگیری شماست و نیازی نیست که هنگام تستزنی، خیلی مقید به زمان و سرعت عمل باشید، بلکه مهم این است که تستها را به جواب نهایی برسانید و انتظار نداشته باشید که در این مرحله، سرعت تستزنی و تعداد پاسخهای درست شما در هر درس زیاد باشد. همچنین مهم این است که با تستزنی آشتی کنید و منتظر نباشید که به طور کامل یک مبحثی را فرا گیرید و بعد به سراغ تست آن بروید؛ زیرا عادت به تستزنی، یکی از اصول یادگیری و مطالعۀ مفید برای آزمون سراسری است و باعث حفظ آرامش و افزایش اعتماد به نفس در مواجهه با تستهای این آزمون و حتی آزمونهای مدرسه یا سایر آزمونها میشود.
مراجعه به جواب تشریحی و مطالعۀ عمیق و دقیق آن در این مرحله نیز بسیار مهم است؛ چون انجام این کار باعث میشود که نکتۀ سؤال و علت ردّ گزینههای دیگر را به خوبی متوجه شوید و همچنین از راه حلهای تستی (که گاه به ذهن شما نرسیده بود) بهره ببرید و با مطالعهای که میکنید، مطالب درسی را نیز مرور کنید.
در تست ارزیابی سنجشی، باید تقریباً بعد از گذشت یک هفته از تست زدن آموزشی، تستهای خود را بزنید. در این مرحله باید تستزنی شما همراه با رعایت زمان باشد و با تستهای متنوع (در سطحهای مختلف) مهارت خود را تقویت کنید و خود را برای روبرو شدن با هر نوع تست و در هر سطحی آماده سازید.
مرحلۀ آخر تست سرعتی، جمعبندی است. این مرحله معمولاً از اسفند یا فروردین ماه شروع میشود. در این مرحله حتماً باید به شیوۀ کنکور از خودتان آزمون بگیرید؛ یعنی در مرحلۀ اول، مجموعه دروس عمومی را در ۷۵ دقیقه پاسخ دهید و سپس کل دروس عمومی و اختصاصی را در زمانی مشابه کنکور و با شرایطی مشابه آن پاسخگو باشید؛ تا بتوانید ذهنتان را عادت دهید که از یک درس به سراغ درس دیگر برود و در عین حال سردرگم نشود؛ در ضمن باید بتوانید در مدت چند ساعت به صورت مداوم، تستهای دروس مختلف را بدون خستگی جسمی و ذهنی پاسخ بدهید.