* کی وقت میکردید که این همه درس بخوانید؟!
مهدی محمدی تمر: از همان دوران ابتدایی، هر روز درس میخواندم. شاید بعضی روزها ساعت مطالعاتیام کم بوده، ولی هیچ وقت صفر نبوده است. میخواهم بگویم که مطالعۀ من، فقط به سال دوازدهم محدود نشده بود، اما سال چهارم از صبحها خوب استفاده میکردم؛ یعنی صبحها خیلی زود بلند میشدم و قبل از رفتن به مدرسه، دو ساعت درس میخواندم؛ در کل، به طور میانگین هشت ساعت در روز درس میخواندم؛ البته پیش آمده بود که یک روز چهار ساعت هم بخوانم و اواخر هم بعضی از روزها درس خواندنم به دوازده ساعت رسید.
* چند ساعت میخوابیدید؟
مهدی محمدی تمر: حدود شش ساعت.
* هدفتان از این همه درس خواندن چه بود؟ میخواستید رتبه یک کنکور شوید؟!
مهدی محمدی تمر: من هیچ وقت برای کسب رتبه یک، درس نخواندم. من تلاش میکردم که بهترینِ خودم در کنکور باشم.
* در ایام شیوع کرونا چطور مطالعه میکردید؟
مهدی محمدی تمر: ما درسهایمان تا اسفند تمام شده بود و من از اول به کرونا به دید یک فرصت نگاه کردم. به نظر من، این ایام، فرصتی برای تمام دانشآموزان بود و آن کسی موفق میشد که از این فرصت بهترین استفاده را کند. ببینید ما هر ساله از تعطیلات نوروزی، به عنوان فرصتی طلایی برای کنکوریها یاد میکنیم، اما این تعطیلات، چون با دید و بازدید و رفت و آمد همراه است، گاه برای کنکوریها مشکلساز میشود؛ اما در دوران کرونا، همان فرصت طلایی بدون رفت و آمد فراهم شد. من در این دوران، روزی هشت ساعت درس میخواندم و برای همین در این دوران، نه خسته و نه نگران شدم و به این ایام به دید یک فرصت نگاه کردم.
* جدی در این مدت، هیچ وقت خسته نشدید؟!
مهدی محمدی تمر: واقعاً نه! البته روزی که گفتند قرار است کنکور در مهر برگزار شود، حس خوبی نداشتم و به خودم گفتم که باید با خستگی درس بخوانم، اما بعد فکر کردم اینکه فرد بگوید خستهام یا به کرونا به عنوان یک فرصت نگاه کند، به خود آدم بستگی دارد.
* از مشاور هم استفاده کردید؟
مهدی محمدی تمر: بله، به خصوص در دوران شیوع کرونا. به نظرم در این دوران، مشاور نقش مهمتری داشت؛ چون داوطلبان از صبح تا شب در خانه بودند و اینجا مشاور میتوانست برنامه بچیند.
* فکر میکنید که در موفقیت شما، خانواده، مدرسه، هوش و پشتکار، هر کدام چند درصد مؤثر بودند؟
مهدی محمدی تمر: من خدا را شکر میکنم که در همۀ موارد فوق، بهترینها را داشتم و خدا را شاکرم برای داشتن خانوادهای همراه، و برای مدرسه و معلمهایی که واقعاً خوب بودند و از من کار و تلاش میخواستند، و این موضوع به من کمک میکرد تا همّت بیشتری داشته باشم.
از نظر پشتکار هم، از اوّل ابتدایی، والدینم در کنارم بودند و از من میخواستند که تلاش کنم. من معتقدم که والدین از همان ابتدا نباید فرزندشان را رها کنند و باید پا به پای فرزندشان جلو بیایند و او را در کلاس و درس همراهی کنند. نمیشود فقط در سال دوازدهم خیلی درس خواند و انتظار رتبۀ عالی هم داشت!
* عدهای از دانشآموزان معتقدند که سال دوازدهم باید برای کنکور سرمایهگذاری کرد و میگویند نحوۀ مطالعه برای امتحانات نهایی، با کنکور فرق دارد و بهتر است که به جای مطالعه برای امتحانات نهایی، برای کنکور درس خواند. نظر شما در این زمینه چیست؟
مهدی محمدی تمر: دانشآموز، اگر واقعاً مطالعه کند، میتواند هم به سؤالات امتحانات نهایی جواب بدهد و هم برای کنکور درس بخواند؛ در کل، به هیچ وجه نباید امتحانات نهایی را رها کرد و در ضمن از کنکور هم نباید غافل شد.
* جوّ کلاس درسال آخر چطور بود؟ آیا این جوّ، رقابتی بود؟
مهدی محمدی تمر: جوّ کلاس اصلاً رقابتی سخت نبود و همه برای یکدیگر هر کاری که میتوانستند انجام میدادند و روابط بین دانشآموزان، کاملاً برادرانه بود.
* با توجه به اینکه امسال شرایط آزمون دادن تا حدودی، در مقایسه با سالهای گذشته، متفاوت بود، سر جلسۀ آزمون مشکلی نداشتید؟
مهدی محمدی تمر: قبل از روز آزمون، یک بار با ماسک در خانه آزمون دادم و برای تطبیق خودم با شرایط آزمون آماده شدم. روز قبل از آزمون هم صلوات نذر کرده بودم و فکر میکنم که همان صلواتها مؤثر واقع شد و سر جلسه آزمون اصلاً مضطرب نبودم .
*چه رشتهای را انتخاب کردید؟
مهدی محمدی تمر: بر حسب علاقهام، رشتۀ علوم قضایی را انتخاب کردم.
* چه حرفی با کنکوریهای امسال دارید؟
مهدی محمدی تمر: به خدا توکل کنند و به خودشان اطمینان داشته باشند و از دبیرانشان نهایت استفاده را بکنند و بدانند که کنکور جایی است که هر کس به اندازۀ زحمتش نتیجه میگیرد.
* لطفاً درصدهایتان در آزمون سراسری و معدل کتبی امتحانات نهاییتان را هم بفرمایید.
معدل کتبی امتحانات نهاییام 19/93 شد و درصدهای کنکورم به ترتیب:
ادبیات فارسی 82/7 درصد؛ عربی ۹۲ درصد؛ فرهنگ و معارف اسلامی ۸۲/۷ درصد؛ زبانهای خارجی ۸۶/۷ درصد؛ ریاضی ۹۳/۴ درصد؛ اقتصاد ۱۰۰ درصد؛ ادبیات فارسی اختصاصی ۸۷/۸ درصد؛ زبان عربی اختصاصی ۸۶/۷ درصد؛ تاریخ و جغرافیا ۹۴/۵ درصد؛ علوم اجتماعی ۱۰۰ درصد؛ فلسفه و منطق ۸۰ درصد، و روانشناسی ۸۸/۴ درصد.