در سه قسمت قبلی این مصاحبه، با سه تن از رتبههای تک رقمی گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی در آزمون سراسری سال ۹۷ (سید محمد صادق کشاورزی: رتبۀ ۲، روزبه امین تفرشی: رتبۀ ۶، و سجاد فقفور مغربی: رتبۀ ۷ کشوری) دربارۀ نحوۀ مطالعۀ دروس مختلف سخن گفته شد. در این قسمت، دربارۀ سایر نکتههای مهم برای داوطلبان آزمون سراسری، سخن میگوییم.
* سال آخر ورزش یا تفریح میکردید؟
سجاد فقفور مغربی: صبحها نیم ساعت میدویدم و ورزش صبحگاهی داشتم. تفریح هم داشتم؛ برای مثال، هر وقت دلم میگرفت، تار میزدم یا شعر میگفتم. گاهی اوقات هم با خواهرم به کافی شاپ میرفتیم. مسجد هم میرفتم و کتاب هم میخواندم. سال آمادگی برای کنکور، من چندین رمان هم خواندم؛ البته همه تفریحات و برنامههایم با برنامهریزی بود و بیحساب عمل نمیکردم.
روزبه امین تفرشی: در بخش تفریحات، برادرم نقش مهمی برایم داشت و کمکم میکرد که خسته نشوم. هر سه هفته یک بار نیز، بعد از آزمون آزمایشی، فوتبال بازی میکردم و با دوستانم بیرون میرفتم. فوتبالهای جالب تلویزیون را هم نگاه میکردم و گاهی هم شام با برادرم بیرون میرفتیم؛ به همین خاطر، در سال آمادگی برای کنکور، ۱۷ کیلو چاق شدم!
سید محمد صادق کشاورزی: خیلی اهل ورزش نبودم، اما سعی میکردم با تفریحات کوچک، خستگی را از خودم دور کنم؛ برای مثال، شبها به خصوص مهر و آبان، رمان میخواندم؛ در ضمن، جمعهها مشاور مدرسهمان، پیشرفتیها را ناهار میداد و این ناهارهای جمعه، یکی از تفریحات اصلی من بود. جمعهها سریال هم میدیدم. در کل، مشاور ما معتقد بود که در طی هفته، حسابی درس بخوانیم و جمعهها تفریح داشته باشیم.
* به نظر شما، نقش مشاور در آمادگی برای آزمون سراسری چیست؟ اصلاً اعتقادی به حضور مشاور دارید؟
سید محمد صادق کشاورزی: مشاور قطعاً خط مشی کلی را تعیین میکند و نقش مهمی در این زمینه دارد؛ چون اگر داوطلبی خط مشی کلیاش ترسیم نشود، کلاس برایش بیهدف میشود و حتی امکان دارد که درجا بزند. من تا اسفند ماه کار چندانی با مشاور نداشتم، اما بعد از عید، که کلاسهای درس ما تعطیل شده بود، طبق برنامۀ مشاور پیش میرفتم و به توصیههایش مو به مو عمل میکردم.
روزبه امین تفرشی: من هم معتقدم که مشاور تاثیر مستقیم دارد؛ چون برنامۀ کلی یک داوطلب را ترسیم میکند و داوطلب، خودش دیگر نیازی به برنامهریزی ندارد؛ برای مثال، من یک ماه آخر، مرتباً وقت کم میآوردم و مشاورمان با برنامهریزی دقیق، در این زمینه کمکم کرد.
سجاد فقفور مغربی: با اینکه مشاور من فوقالعاده بود، اما خودم اعتقاد چندانی به مشاور ندارم. به نظر من کنکور تجربی در چند سال اخیر نشان داده است که مشاورهایی که در رسانههای گروهی تبلیغ میشوند، نقش چندانی در موفقیت داوطلب ندارند؛ چون رتبههای برتر آزمون سراسری، از شهرستانهای کوچکی بودند که این مشاورها حضوری در آن شهرها نداشتند.در زمینۀ خودم هم مشاور، نقش رهبری را برایم داشت. ایشان برنامۀ کلی را تعیین میکرد که الان در چه زمینهای باید فعالیت کنم یا چه بخوانم، اما خودم برنامهریزی کردم؛ در واقع برنامهریزی، مهارتی بود که من به یاری کنکور کسب کردم.